Elvehetik az ingyenes jegyet a MÁV-dolgozók családjától

iho/vasút   ·   2012.03.14. 11:08

Nem utazhatnak ingyen a vonatokon a MÁV-dolgozók hozzátartozói, ha elfogadja a parlament a KDNP-s Spaller Endre újabb módosító javaslatát, amelyet a személyszállítási törvényhez nyújtott be. A kormánypárti politikus múlt héten is beadott már egy módosítót a jogszabályhoz, amelyben lényegében az itthoni buszközlekedés ultraliberális piacosítását javasolja – írja a hvg.hu.

Spaller Endre szerdán, a személyszállítási törvényhez benyújtott módosító javaslatában azt kezdeményezi, hogy ne ingyen, hanem kedvezményes jeggyel utazhassanak a MÁV-dolgozók hozzátartozói a vonatokon.

A módosított szöveg szerint a vasúti társaság dolgozójának, nyugdíjasának és igényjogosult hozzátartozóiknak, valamint a vasúti dolgozók menetkedvezményeiről szóló jogszabályban meghatározott személyeknek járna kedvezmény, ha itthon valamelyik országos, regionális vagy elővárosi járatra ülnek fel. Az előterjesztésből nem derül ki, hogy pontosan kinek mekkora kedvezmény járna és mikortól.

Spaller Endre a módosító javaslat indoklásában emlékeztet arra, hogy a MÁV-nál dolgozók közvetlen hozzátartozói most ingyen utazhatnak, és olyanok veszik igénybe ezt a kedvezményt, akik lehet, hogy sohasem dolgoztak a MÁV-nál. A kedvezmény más közlekedési vállalatoknál sem elterjedt, a szektoron kívül pedig teljesen ismeretlen. Ilyen kedvezményt többnyire a szegény, de bőkezű államok szoktak nyújtani – fogalmazott.

Kapcsolódó hírek