Emeletes vonatok Franciaországba

iho   ·   2014.02.03. 12:15
00

Az SNCF megrendelése egy, összesen 860 vonat szállítására vonatkozó, 2010-ben kötött keretszerződés részeként történt a francia régióknak mintegy 277 millió euró értékben.

Mostanáig kilenc régió összesen 159-et rendelt meg az intercity, regionális és elővárosi forgalomra egyaránt alkalmas Regio 2N motorvonatokból. Az új járműveket várhatóan 2016 júniusa és 2017 áprilisa között szállítják le. A különlegesen széles kocsiszekrénynek, a széles ajtóknak és folyosóknak, a tágas előtereknek, valamint az 550 milliméter magas peronokról lépcső nélküli beszállási lehetőségnek köszönhetően a jármű egyszerűbb hozzáférhetőséget nyújt.

Regio 2N emeletes motorvonat az SNCF-nek<br>(fotó: Bombardier)

A motorvonatot műszaki innovációk jellemzik a megbízhatóság, a rendelkezésre állás és a fenntarthatóság terén, emellett az alacsonyabb energiafelhasználás következtében az üzemeltetése is gazdaságos. Az új megrendelés keretében a Regio 2N 200 kilométer per óra legnagyobb sebességű változatban, illetve extrahosszú, tízkocsis szerelvényben is készül.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek