Ennél bokorugróbb ma már nem lesz!

Vörös Attila   ·   2015.06.08. 11:15
szoB

Azért ha benézünk egy-egy járat ablakán, arra is gondolhatnánk, az az egy kocsi is sok a Szöcske mögé, mehetne gépmenetben is. Na de nem úgy van az, kell mögé legalább egy kocsi, attól lesz személyvonat. Ha már Bézé nem lehet a 140-es vonal alsó szakaszának bokorugróin, Kiskunfélegyháza és Szeged közt V46-osokkal csinálnak viccet a jobb sorsot érdemlő mozdonysorozatból.

Petőfiszállási tanyák közelében személyvonatozik a 024-es Szöcske. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Vörös Attila)

A nyári szöcskézés nem újkeletű, már tavaly is V46-os tolatómozdonyokkal húzták a 140-esen a személyvonatokat. A Kiskunság másik villamosított fővonalán is be szokták vetni őket, olykor forda szerint továbbítják a Szöcskék a 150-es vonal ablakos vonatait Kelebiától Budapestig – idén egyelőre még a Sziliké a főszerep itt.

A Szeged–Félegyháza személyeken a 003-as, a 024-es és a 035-ös gépekkel lehet találkozni. Érdekes élmény, próbálják ki, utazzanak is vele! De vigyázat, a délutáni csengelei kirohanósra még mindig van Bézé...

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek