Épül a 4-es főút Debrecent elkerülő szakasza

MTI   ·   2012.04.02. 16:01

Jelenleg is zajlik a munka a 4-es főút Debrecent elkerülő szakaszán. A második ütemben a 35-ös és a 4-es főút közötti szakaszon dolgoznak a munkagépek.

Az elmúlt években jogi problémák fogták vissza a munka menetét, mivel a környezetvédelmi hatóságnak a nyomvonalra vonatkozó környezetvédelmi engedélye szerint az építési munkák csak szeptember 1. és március 15. közötti időszakban végezhetők. A tavaszi és nyári építési szezonban tehát nem dolgozhatott a kivitelező. Egy jogerős hatósági végzésnek köszönhetően azonban idén már nyáron is épülhet a szóban forgó szakasz. Ennek köszönhetően még 2012-ben befejezik az elkerülőt.

Munkagépek dolgoznak a 4-es főút Debrecent elkerülő szakaszán<br>(fotó: MTI)

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.