Erdő szélén, fa tövében, csorog a víz a WC-ben

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2016.01.11. 13:45
kiskep

A szlovák személyszállító vasúttársaság (ZSSK) minden eszközt bevetve próbál javítani a vasúti kocsik komfortján. Sok új járművük van már, amelyek nemcsak a kiemelt északi vonal (Pozsony–Zsolna–Kassa) gyorsvonatain – és még néhány napig az InterCity járatokon közlekednek, hanem személy- és sebesvonatokon eljutnak az ország csaknem minden pontjára, mutatóban.

A természet lágy ölén... (fotók: ZSSK, Facebook)

A ZSSK úgy döntött, felfrissíti, picit jobbá teszi a vasúti kocsik illemhelyeit. Ez elsősorban a korszerű, új (vagy felújított) kocsikat érinti. A nagytakarításon kívül a WC-k új tapétákat is kapnak, amelyek többféle motívumot is megelevenítenek. Tátraaljai legelő, vízesés és erdő motívumok dominálnak a tapétákon. Az utasok zöme kíváncsian várja, hogy meddig lesz ilyen szép és tiszta a WC fala. Rossz nyelvek azt is felvetik, lesznek majd olyanok is, akik a WC kagyló helyett a nagyon élethű fa tövét piszkolják össze.

Közel van a fa töve

A szlovák vasúttársaság az idei évet 5,5 millió eurós veszteséggel szeretné zárni, ami jobb eredmény, mint egy évvel korábban. A 2015-ös évre 6,1 millió eurós veszteséget jósoltak, és minden jel arra mutat, hogy ez reális felvetés volt. 2014-ben még 6,4 millió euró veszteséget termelt az állami vasúttársaság. Idén fél százalékos utasszám-növekedést várnak a társaságnál.

* * *

Indóház Online – Hivatlan oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a holdon, a síneken vagy a sínek mellett, a tűzön vagy a vízen történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek