Esztergom felé is elindult az első Kiss

iho/vasút   ·   Frissült: 2021.11.02. 09:05
00_kiss_esztergom

A 2-es vasútvonalon is forgalomba állt az első emeletes vonat.

Az új szerelvény munkanapokon 4:40-kor indul a Nyugati pályaudvarról Esztergomba, ahova 5:55-kor fut be S72-es vonatként. A reggeli csúcsidőben, a vonal legkihasználtabb G72-es járatán közlekedik a Kiss, Esztergomból 6:05-kor indul és 7:09-kor érkezik a Nyugatiba. Munkanapokon délutánonként ez a szerelvény a ceglédi, 100a vonalon szállítja az ingázókat a Nyugatiból 15:03-kor és 18:33-kor induló Z50-eseken, így mától minden hétköznap ott is öt Kiss lesz forgalomban.

Nézzék meg galériánkat! (fotók: MÁV Facebook-oldala)

A váci és a ceglédi vonalakon továbbra is tizennégy, a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon egy, az új motorvonattal együtt összesen már tizenhat új jármű közlekedik a négy elővárosi vonalon.

„A Pilisi-medence lakossága növekszik, egyre többen ingáznak napi szinten a fővárosba. Az esztergomi vonal teljeskörű felújítását követően immar több, mint megduplázódott a vasutat használók száma. Ezzel a vonal kapacitása a felújítás ellenére ismét kifogyott, csak a járművek méretének növelésével lehet a kínálatot bővíteni. Jelenleg munkanapokon, a legsűrűbben lakott, Piliscsaba és Budapest közötti szakaszon 144 személyszállító vonat közlekedik, ez a 6. legnagyobb napi járatszám az elővárosi vonalak sorában. A reggeli csúcsidőben 4-5 ezren utaznak ezen a vonalon Budapest felé” – írja Vitázy Dávid a Kiss indulása kapcsán a Facebookon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek