Európa harmadik legnagyobb diszkont légitársasága lenne az Eurowings

iho/repülés   ·   2016.03.09. 13:46
400px_eurowings_crj

Karl Ulrich Garnardt, a csoport Eurowingsért felelős vezetője Berlinben a Nemzetközi Turisztikai Kiállításon (ITB) tartott sajtótájékoztatóján elmondta, rövidtávú céljuk, hogy megőrizzék piacvezető szerepüket Németországon belül a diszkontok között, ezért rövid- és hosszútávú járathálózatukat is bővítik. Új útvonalakat jelentettek be egyebek mellett Grand Canariára, Brindisibe, Rodoszra, Antaliába és Faróba, valamint Bostonba, Miamiba és Port Louis-ba. A bővítéshez az Eurowings hétszáz új embert vesz fel 2016-ban és huszonhárom géppel bővíti keskenytörzsű flottáját.

Az Eurowings Európa harmadik legnagyobb low-cost légitársasága szeretne lenni. Interkontinentális útvonalakkal bővítik kínáltukat, regionális CRJ-kből álló gépparkjukat pedig fokozatosan cserélik keskenytörzsű A320-as és szélestörzsű A330-as Airbusokra

Az MTI kérdésére válaszolva Karl Ulrich Garnardt elmondta, hosszútávú céljaik között szerepel a harmadik legnagyobb diszkontnak lenni Európában, jelenleg évi húszmillió utasuk van, míg a Ryanairnek száz-, az easyJetnek hatvanmillió. Hozzátette, az Eurowingsnek nem célja befogni őket, de meg akarják erősíteni szerepüket az európai kontinensen. A társaság most az első ötben van Európában.

Az Eurowings és a Germanwings 2013-ban vette át a Lufthansától azokat az európai járatokat, amelyek nem a hálózatos légitársaság két fő bázisáról, Frankfurtból és Hamburgból közlekednek, így Budapesten is jelen vannak hamburgi, stuttgarti, düsseldorfi és kölni járatokkal. Miután egy évvel ezelőtt az Eurowings márka megtartása és erősítése mellett döntöttek, a Germanwings fokozatosan megszűnik. A légitársaság százharminc repülőtérre közlekedtet járatokat, huszonhét gépe van.

A Lufthansa Csoport légitársaságai - Lufthansa, Germanwings, Austrian, Swiss - 2015-ben az előző évhez képest 1,6 százalékkal több, 107,7 millió utast szállítottak, új rekordot állítva fel a társaság történetében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.