Év végére minden Traxx 160-as

Vörös Attila   ·   2016.02.04. 13:45
a77__IMG_2071

A vasúttársaság tájékoztatása szerint eddig öt gépen végezték el a kopott keréktárcsák cseréjét. A MÁV-Start a beavatkozást saját telephelyein végzi, amennyiben „olyan tevékenységre van szükség, amelynek elvégzése a MÁV-Start saját műhelyeiben nem lehetséges, csak olyan alvállalkozót von be, aki megfelelő tapasztalattal bír a feladat elvégzéséhez”.

A 011-es nemrég lassult be, a képen a 20-as vonalon, Öskünél halad tehervonatával Ferencváros felé (képek: Vörös Attila)

A huszonötös flottából mindegyik mozdony üzemel, kerékkopás miatt most nyolc gép sebessége van lecsökkentve 80 kilométer per órára. Ezek a gépek tehervonatok élén dolgoznak. A keréktárcsacserékkel várhatóan az év végére végeznek, a jóslatba beszámították, hogy a most még 160-as mozdonyok kerekei is elkopnak.

A Mátyás-Traxx viszont az elsők közt kezdett tehervonatozni. Most is teherfordát jár...

Az első kerékkopás miatti sebességkorlátozást 2014 őszén vezették be a 005-ös, 006-os és a 008-as Traxxokon. A kopás üzemszerű használat következménye, előbb-utóbb be kellett következnie. Sajnos a megoldás csúszott egy kicsit, de legalább sorra állnak vissza a csatasorba a 880 milliós gépek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek