Évtizedes tervet poroltak le Szlovákiában

iho   ·   2017.07.21. 11:15
00kicsi

Az új vonal terve már nagyjából tíz éve létezik, jelenlegi aktualitását a Jaguar Land Rover nyitrai gyárának közelgő megnyitása adja. A nagyjából húsz kilométernyi új szakasz a nemzetközi vonatok által is használt fővonalból, Galánta és Érsekújvár között ágazna ki, és várhatóan a már meglevő közút mentén érné el Nyitrát. Jozef Dvonč nyitrai polgármester szerint már folynak a tárgyalások az építkezésről, amely közvetlen csatlakozást tenne lehetővé Pozsony és Nyitra között, tehermentesítve a közutakat.

A legrövidebb útvonal Tornóc és Nyitra között

Az új ipari park könnyebb megközelítésére már több intézkedést tettek: Abaszállás (Lehota) községnél az R1-es gyorsforgalmi úthoz csatlakozó út építését kezdték meg ebben a hónapban, ezzel Nyitra egyes városrészeihez kínálnak könnyebb eljutást, emellett felújítják a vasúti pálya fölött átívelő gyalogoshidat.

A nyitrai állomás (fotó: Tevan Imre)

A város a Jaguarral kötött egyezségben kötelezettséget vállalt a tömegközlekedés javítására, megígérték, hogy az ipari parkhoz megfelelő mennyiségű buszjárat közlekedik majd. Az Arriva Nitra azonban súlyos sofőrhiánnyal küzd, ami járatkimaradásokat is okoz – írja a korkep.sk hírportál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek