Expresszbusz jár a repülőtér és a belváros között

Bohus Dávid   ·   2017.07.09. 11:15
100ek

Két éve egy konferencia alkalmából hasonló járatot indított a BKK 200K jelzéssel, amely egy hétig közlekedett. A vizes világbajnokságnak köszönhetően július 8-án a hajnali órákban ismét autóbuszjárat indult a Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között. A Kőbánya-Kispestől közlekedő 200E-nél komfortosabb járatot a VT Arriva Kft. üzemelteti, a járatra a Budapesten egyre növekvő létszámú Mercedes Conecto G típusból választották ki a járműveket.

A belvárosi expresszjáratra beosztott autóbuszokat tavaly év elején állították forgalomba. Átvezénylésük előtt a dél-budai 33-as vonalon, majd leginkább a dél-budapesti viszonylatokon közlekedtek.

A 9-es buszjárat vonalvezetésén érkezik a Deák térre a vadonatúj budapesti expresszjárat (a képre kattintva galéria nyílik a szerző képeiből)

A jobb felismerhetőség érdekében az autóbuszokat budapesti városképes és reptéri információs arculati elemekkel matricázták fel. A járat a repülőtér kettes termináljától indulva, a gyorsforgalmi úton közlekedve, az Üllői úton át éri el a belvárost, ahol a Kálvin téren megállva az M3-as és M4-es; majd a Deák Ferenc tér végállomástól az M1, M2 és M3 metrókkal lehet a leggyorsabban továbbközlekedni. A 100E a hajnali órákban az Astoria megállót is érinti.

Az autóbuszok félóránként, könnyen megjegyezhető időpontokban (egészkor és félkor) indulnak mindkét végállomásról. A reptéri expresszre csak az első ajtón lehet felszállni, és kizárólag a helyszínen váltott 900 forintos menetjeggyel lehet igénybe venni. Az első napon a beszállítást a BKK jegyellenőrei is segítették.

A 900 forintos jegyár mindenképpen kedvezőbb a taxi viteldíjánál

Az Örs vezér terén közlekedők is számítsanak változásra. Az Expó tér felé közlekedő körjárat szombat reggel óta a 10-es számot viseli. Az elmúlt évtizedekben az albertfalvai, majd a Várbuszt – a 16-os bevezetéséig – felváltó számozott viszonylat után a tízes járatot most az Expóbusz kapta meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek