Ezt még Gombóc Artúr is falná: éjszakai buszjáratok a szerencsi Artúr Napokon

iho/közút   ·   2023.08.23. 18:00
ikarus556

Augusztus 26-án, szombaton ráadásul egy emeletes Ikarus 556-ossal is lehet majd nosztalgiabuszozni a fesztivál környékén.

Idén immár harmadik alkalommal rendezik meg Szerencsen a régió egyik legnagyobb zenei eseményét, az Artúr Napok Fesztivált, augusztus 25-e, péntek és 27-e, vasárnap között.

A Volánbusz a rendezvény mindhárom napján meghosszabbított útvonalú járatokkal segíti a közlekedést a 3895-ös számú Szerencs–Tállya–Bodrogkeresztúr–Tokaj–Tarcal viszonylaton: a Tokajbusz-járatok Szerencs vasútállomás helyett a város délnyugati szélén található Szerencs, Tesco megállóhelyről indulnak és ide is érkeznek. A fesztivál látogatóinak hazajutását a programok után új éjszakai járatok segítik: Szerencs, Tesco megállóhelytől Tarcal, autóbusz-váróterem megállóhelyig augusztus 25-én, 26-án és 27-én 22:15-kor, augusztus 26-án és 27-én 0:15-kor és 2:15-kor, valamint augusztus 28-án 0:55-kor is.

Augusztus 26-án, szombaton a Volánbusz 1968-os gyártású, felújított, Ikarus 556-os típusú emeletes autóbuszával nosztalgiázhatnak a fesztivál látogatói és a retrójárművek szerelmesei. A körjáratok 11 és 16 óra között óránként, minden egész órában indulnak Szerencs, Tesco megállóhelyről és oda is érkeznek vissza. A nosztalgiajáratokra 1500 forintért váltható jegy a helyszínen az autóbuszvezetőnél, a szabad férőhelyek erejéig.

A Tokajbusz-járatokról és a Borongoló napijegyekről ide kattintva, a fesztivál ideje alatt érvényes, részletes menetrendről pedig ide kattintva érhető el további információ.

A Volánbusz 2020-ban indult értékmentési programjáról ide klikkelve, az Ikarus 556-os emeletes autóbusz felújításáról pedig itt lehet videót megtekinteni.

(Nyitóképünkön a Volánbusz felújított, emeletes Ikarus 556-osa. Fotó: Volánbusz)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek