Felhasználhatunk minden CEF-pénzt

iho   ·   2016.06.20. 13:03

A végleges, formális döntést ugyan csak július végén hozzák meg, de a javasolt projektlista alapján mintegy 250 milliárd forintnyi támogatáshoz juthat a közlekedési ágazat.

CEF-forrás felhasználásával valósulhat meg egyebek mellett a Budapest–Hatvan vasúti vonalszakasz, a Százhalombatta–Pusztaszabolcs vasútvonal és a Déli összekötő Duna-híd korszerűsítése, a GSM-R vasúti távközlési hálózat kiépítésének második üteme. Az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz támogatja 35 mozdony felszerelését ETCS2 vonatbefolyásoló rendszerrel, az M15 és M70 autóutak négysávúsítását, a dunai hajózás lehetőségeit bővítő több beruházást, elsősorban a kikötői infrastruktúra és a folyami információs szolgáltatások fejlesztése terén.

Magyarország a 2015-ös, első pályázati felhíváson 86 milliárd forintot nyert el, többek között a Kelenföld–Százhalombatta vasúti korszerűsítést és 59 elővárosi motorvonat ETCS2-vel felszerelését – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóközleményében.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek