Felméri a biciklisek igényeit a BKK

iho/zöldút   ·   2012.10.05. 16:30
IMG_8603__csepel_bicikliut__400

Egészen előremutató, modern kérdések is helyet kaptak a BKK közvélemény-kutatásában. A kérdőív a „Budapesti kerékpáros közlekedés regionális fejlesztési lehetőségei” című tanulmányhoz készül, és a szokásos honnan-hova teker típusú kérdéseken túl olyan témákat is feszeget, hogy a bringásoknak hiányzik-e a tusolás lehetősége a munkahelyen, biztonságos kerékpártárolókra szükség van-e, sőt a biciklik közösségi közlekedési eszközökön szállításának igényére is rákérdeznek.

A vonatokon, HÉV-en és a fogason már most is lehet biciklit szállítani. Szeretnénk a buszokon, villamosokon és a metrón is?<br>(fotó: Vörös Attila)

Ez utóbbi a HÉV járatokat leszámítva először nonszensznek tűnhet, de gondoljunk bele, egy komolyabb műszaki hiba, esetleg hirtelen támadó ónos eső vagy egyéb természeti csapás idején mindenki szívesebben jutna haza a tömegközlekedés biztonságos járművein a kerékpárjával együtt. Mivel a bringások többsége elsősorban nem hardcore versenyző, a dombosabb területeken élők hegymászását is kiválthatja az arra járó alkalmas autóbusz vagy épp a fogaskerekű, ahol most is mindennaposak a konfliktusok azok korlátozott biciklis befogadóképessége miatt.

Kapcsolódó hírek