Felsővezeték-szakadás Kelenföldön

Vörös Attila   ·   2013.04.22. 02:13
IMG_9427__130422_Kelenfold__V431150__400

A 30-as és a 40-es vonal egyébként is nehéz időket él a sorozatos vágányzárak miatt, az esti kelenföldi vezetékszakadás így könnyen romba döntötte a fél Dunántúl menetrendjét. Este hat óra után nem sokkal Kelenföldön a 2. és a 6. váltók között százméteres szakaszon leszakadt a felsővezeték. A vezeték a Déli pályaudvar felé vezető mindkét vágányt elzárta. A 908-as és a 4818-as vonat a Déli és Kelenföld között ragadt, később visszahúzták ezeket a Délibe. Idővel időszakosan félpályán elindulhatott a forgalom, de ekkor már nem volt vonat félórás késés alatt, de inkább a 60-120 perc volt a jellemző. Késő este ismét kivonták a forgalomból mindkét vágányt, a vonatok igen jelentős késéssel Kelenföldön fordultak. Az utasoknak pótlóbuszt ígértek a Délibe, több százan mégis a 907-es buszra álltak sorban a pályaudvar előtt. A MÁV-Start tájékoztatása szerint összesen három autóbuszt tudott a BKV biztosítani, ez vasárnap esti forgalom kielégítésére nagyon kevés.

Minden vonat piros a Vonatdroidon, azaz sokat késik

Fordulás Kelenföldön<br>(képek: Vörös Attila)

A szervezés diadala, utasok tömege várakozik a húsz percenként járó buszra

Az érkező kocsi a garázsba fordult - a BKK-nak nem szólt senki?

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

100-as: nem fontos többet szendvicset kennie, kávét termoszoznia, ha a Nyírség vagy Latorca IC-vel utazik

iho/vasút   ·   2023.10.03. 09:00

A hazai gyártású IC+ 1. osztályú, prémium- és bisztrószakasszal rendelkező kocsik közlekednek valamennyi Nyírség IC-ben, Latorca IC-ben, valamint már az 580-as Tokaj IC-ben is: azaz a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza fővonalon már óránként jár olyan távolsági vonat, amelyen elérhető az Utasellátó fedélzeti vendéglátása.

Vasút Kisvasút

Gödöllői kisvasút: véget ért egy fejezet

iho.hu   ·   2023.10.02. 13:00

Október elsején, vasárnap este Gödöllői Erdei Kisvasút elbúcsúzott utasaitól. Működési területének tulajdonosa ugyanis felmondott a kisvasutat üzemeltető egyesületnek. Valószínű azonban, hogy folytatása következik.