Felújítás az M0 útgyűrű M7-es és M6-os közötti szakaszán

iho/közút   ·   2012.06.20. 08:28

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az M0-ás körgyűrű déli szektorának bővítése mellett felújítja az útgyűrű M7–M6 autópályák közötti szakaszának aszfaltpályáját. A felújítás kapcsán jelentős forgalomkorlátozás lesz, de a forgalmi sávok jelenlegi (2+2 sáv) számának napokig tartó csökkentésére nem lesz szükség – áll a NIF közleményében.

A munkálatok során több ütemben elterelik a forgalmat. A tervek szerint a régi M0 útpálya M1 felé tartó forgalmát az M7 autópálya és az M6-os közötti szakaszon teljes hosszban átterelik az új elkészült betonpályára június 19–20-án éjjel. Az M5 autópálya felé közlekedők terelése két ütemben valósul meg: június 20–21. között éjjel az M6 autópályától a 7-es úti felüljáróig, június 24–25 éjjel a 7-es úti felüljárótól az M7-ig.

A régi útpálya aszfaltozása várhatóan augusztus elejére befejeződik, és kétszer három sávon lehet közlekedni az M0 útgyűrű M7-es és M6-os autópálya közötti szakaszán.

A beruházó tájékoztatása szerint az M0 déli szektora – az M7 és M5 autópálya közötti szakasz – bővítése kiemelten fontos projekt, összességében 50 milliárd forintot meghaladó beruházás.

Kapcsolódó hírek