Felújítják a Gödöllői HÉV-et, fotótéma Budapesten

Vörös Attila   ·   2018.07.11. 08:45
zhev80

Ahogy tavaly, úgy idén nyáron is felújítják a H8-as HÉV egy szakaszát. A munkavonatokat a Kárpát Vasút közlekedteti, és bár van átkötővágány Gödöllőn is a HÉV felé, annak rozoga állapota miatt csak korlátozásokkal használható. Az anyagvonatok ezért végig a HÉV-en közlekednek, mégpedig a Kőbánya-teher–ex Törökőr rendező–Örs vezér tere útvonalon. Néhányan biztos felkapták a fejüket Törökőr hallatán, nem csoda, hiszen lassan harminc éve nem üzemel már, nem is hasonlít korábbi önmagára. Annó itt tároltak HÉV-es kocsikat, iparvágány-kiágazásai voltak, és persze a jelenleginél több vágánya. Teljesen viszont nem szűnt meg: a ma kétvágányos állomás biztosít összeköttetést a nagyvasút és a HÉV, illetve a Fehér úti metrótelep között.

Betonaljakkal teli tehervonat indul az Örsről Gödöllőre. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

A Mogyoród és a Ganz kitérő között végzett pályafelújítási munkák miatt négy nyári hétvégén teljes kizárásos vágányzár van a HÉV-en, a zöld motorvonatok csak az Örs és Mogyoród között járnak. A mostani hétvége utáni munkák során megüresedett szerelvényt péntek éjszaka szállította el Gödöllőről Budapestre a Kárpát Vasút a piros Bobójával és a 021-es Nohabbal. Ezúttal visszafele is volt viszont vonatuk: egy combos, betonaljakkal teli szerelvényt kellett elvinniük Gödöllőre a HÉV-en. A vonal emelkedőinek sikeres megmászása érdekében a vonóerő kiegészült még egy Bobóval. A szerelvényt most a Nohab húzta, hátulról pedig a két Bobó tolta!

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek