Felújítják az 59-es villamos pályáját

iho/vasút   ·   2011.11.04. 14:33
Ezért egy hónapig az 59-es villamosok rövidített útvonalon, a Szent János Kórház és az Apor Vilmos tér között közlekednek, míg az esténként és hétvégén hajnalban közlekedő 59A villamosok csak a Széll Kálmán tér és az Apor Vilmos tér között. A villamosok által nem járt  szakaszon – Farkasrét, Márton Áron tér és az Apor Vilmos tér között – villamospótló autóbuszokkal lehet utazni, amelyekre a kijelölt villamospótló-megállókban, illetve a 8-as, 102-es, 112-es illetve 105-ös buszok érintett megállóiban lehet felszállni.

A fenti okokból a Böszörményi úton ideiglenes villamos-végállomást alakítanak ki, így lezárják a Böszörményi úton a Jagelló útra kanyarodó forgalmi sávot. A lezárás miatt a 212-es buszok a Boráros tér irányában módosított útvonalon közlekednek, amelynek során minden megállójukat érintik, de megállnak a 105-ös járat Kiss János altábornagy utca és Tartsay Vilmos utca megállóiban is.

A felújításra a BKK és a BKV idei közös villamospálya-felújítási programja keretein belül kerül sor: cserélik az elhasználódott síneket, a talpfákat és a betonaljakat. Megújulnak a rossz állapotú gyalogos és közúti útátjárók, megszűnhetnek az érintett szakaszon a sebességkorlátozások. A BKK javaslata nyomán a BKV idén több forrást tud villamospálya-felújításra fordítani, mint az eddigi években bármikor, így a sebességkorlátozások száma érdemben csökkenthető.

Kapcsolódó hírek