Felújított Solarisszal köszöntötték a negyvenéves szegedi troliközlekedést

iho/közút   ·   2019.04.29. 15:00
szegedi_troli40_0

Egészen prímán néz ki (fotók: szeged.hu/Szabó Luca)

Chomutovban vásárolták decemberben azt a négy szóló Solaris Trollinót, amelyből az elsőt a szegedi troliközlekedés negyvenedik évfordulójának ünnepnapjára újított föl az SZKT. Szegeden teljesen szétszedték a Trollinót, felújították a vázszerkezetét, a részegységeit, újrafényezték a kocsiszekrényt is. Az első felújított troli a 870-es pályaszámot kapta, Cegelec aszinkron hajtásrendszere van. A szeged.hu arról ír, huszonhét fix ülőhelye van, plusz négy lehajtható a második ajtóval szemben, itt egy kerekesszékes utas, illetve babakocsi is elfér; ha az ülések fel vannak hajtva, akkor kettő is. Hetvenen pedig állva tudnak utazni.

Késztermék, alapanyag

A jeles évfordulóra konferenciát is szervezett az SZKT, sőt május 11-ére nyílt napot is szerveznek a Pulz utcai villamostelepre és a Csáky utcai trolitelepre.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.