Felvásárolta a Siemens a Helioxot: e-busz és e-kamion gyorstöltőkkel bővül a portfolió

iho/zöldút   ·   2024.01.17. 18:25
00_siemens_heliox

Lezárta a Siemens az e-busz- és e-kamionflottáknak, valamint elektromos személygépkocsiknak kínált DC gyorstöltés terén vezető pozíciót betöltő Heliox vállalat felvásárlását. A holland székhelyű, mintegy 330 főt foglalkoztató cég akvizíciójával a Siemens a meglévő e-töltési portfólióját a 40 kilowattostól a megawatt töltésig, valamint a depó- és flottamegoldásokkal egészíti ki.

Az elektromos járművek töltőinfrastruktúra piacán ezek, az e-busz- és e-kamionflottáknak készült DC gyorstöltési megoldások a leggyorsabban növekvő szegmensnek számítanak. Az üzlettel a Siemens digitális és szoftveres e-mobilitási kínálata is bővül a Heliox töltőfelügyeleti és energiagazdálkodási szolgáltatásaival. A felvásárlás összegét nem közölték a felek.

A Siemens Smart Infrastructure divíziójához tartozó e-mobilitási üzletág az IoT-képes hardverek, szoftverek és szolgáltatások széles skáláját értékesíti világszerte, AC és DC töltéshez egyaránt, 11 kW kapacitástól egészen 1 megawatt töltésig.

Magyarországon is teljeskörű e-mobilitási megoldásokat kínál a Siemens Zrt., legyen szó akár teljes körű EV töltési infrastruktúra kiépítéséről, vagy töltő- és flottamenedzsment szoftverekkel való működésoptimalizációról. A hazai portfólió emellett nemrég távdiagnosztikai, valamint expressz tartalékalkatrész-ellátási szolgáltatásokkal is bővült.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek