Felvidéki kirándulóvonatokra fel!

Korcsmáros Gábor   ·   2024.07.04. 12:00
KEBB

A ZSSK idén is több viszonylaton indít kirándulóvonatokat, kedvező árú heti- és havibérlet is váltható a vasúton.

Évről évre nagy népszerűségnek örvendenek a szlovák személyszállító vasúttársaság által üzemeltetett nyári kirándulóvonatok, amelyek olyan közvetlen vasúti összeköttetéseket hoznak létre a nyári vakáció idején, amik az év többi részében nem állnak fenn. Ehhez társul még a kedvezőbb áron váltható Slovak elnevezésű heti vagy havi országbérlet – ez az ország egész területén, a ZSSK vonatain, második kocsiosztályon használható, és korlátlan számú utazásra jogosít. 

A ZSSK tájékoztatása szerint a tavalyi nyári idényben 18,6 millió utast szállítottak a nyári kirándulóvonatok Szlovákia-szerte, ami öt százalékkal több, mint 2022-ben volt. A vasúttársaság idén is indít közvetlen járatokat olyan felkapott kirándulócélpontokra, mint Selmecbánya (Banská Štiavnica), Ólubló (Stará Ľubovňa), a Szlovák Paradicsom, illetve a Magas-Tátra. A kirándulóvonatok augusztus 31-éig közlekednek hétvégente, szombaton és vasárnap. 

(térkép: ZSSK)

Közvetlen kirándulóvonat indul

  • Zólyomból (Zvolen) Csatán (Čata) át Párkányba (Štúrovo),
  • Kassáról (Košice) Ólublóra és Bártfára (Bardejov), Eperjesről (Prešov) és
  • Kassáról Vereskőn (Červená Skala) át Besztercebányára (Banská Bystrica),
  • de van egy nemzetközi vonatpár is; ez Mezőlaborcról (Medzilaborce) a lengyelországi Łupkówba megy.

Ezeken a járatokon kívül még további regionális járatokat is bővítenek, illetve sűrítenek a nyár folyamán, például a Magas-Tátrában, vagy Tiszolc (Tisovec) és Breznóbánya (Brezno) között.

Ami pedig a bérletek árát illeti: a hétnapos Slovak bérlet ára 29 euró (csak felnőtt változatban váltható), a vásárlás napjától számított harmincegy napig (de legfeljebb augusztus 31-éig) érvényes havi bérlet huszonhat éven aluliaknak 29 euróba, huszonhat éven felülieknek pedig 49 euróba kerül.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek