Figyelem: állások sógoréknál!

iho/repülés   ·   2016.04.16. 11:15
cim3

160 új pilótát és 400 főnyi kabinszemélyzetet toboroz a következő időszakban az osztrák nemzheti légitársaság, miután jelentősen megnő a forgalma elsősorban Ausztria és Németország között, olvasható az ATW légiközlekedési portál cikkében.

Az egyfolyosós flotta fő típusa az A320

A bécsi központú légitársaság múlt hét óta már négy napi járatot üzemeltet Graz és Frankfurt között, ugyancsak plusz napi járatok indultak Innsbruckból és Salzburgból Frankfurtba. Ezeknek a változásoknak pedig az az oka, hogy az Austrian kell hogy átvegye azokat a járatokat, amelyeket anyavállalata, a Lufthansa leadott.

Mint erről korábban már többször írtunk, a Lufthansa átalakítja Európán belüli hálózatát, Frankfurt és München megmarad a közép-hatótávolságú repülések csomópontjának, de az ezeken kívüli járatokat az anyavállalat jelentős részben az Eurowingsbe szervezi ki, amely diszkontalapon működteti ezeket.

A Fokkerek kivonása már megkezdődött...

A jelek szerint ennek az átalakulásnak a következménye az Austrian hálózat megerősítésének az igénye. Az osztrák célállomások közül a két nagy hub vonalai ugyanis nem kerülnek diszkont rendszerbe, hanem hagyományos hálózati üzemeltetésben maradnának, a jelek szerint a Lufthansa ezeket igyekszik az osztrák leányvállalatnak átcsoportosítani. Egyébként a két ország között amúgy is nagyon intenzív a légiforgalom, Bécsen kívül osztrák városokból (Graz, Innsbruck, Klagenfurt, Linz és Salzburg) heti 119 járat repül Németországba, Bécsből heti 177, a német célállomások pedig Frankfurton és Münchenen kívül Berlin, Düsseldorf, Köln, Hamburg, Lipcse és Stuttgart.

Az Austrian a növekvő feladatokra tekintettel hamarosan két további A320-ast állít forgalomba az eddigi huszonkilenc gépes 320-as flotta kiegészítéseként. Ami pedig a személyzeteket illeti: a 160 pilóta közül 130 kiképzett és típusjogosítással rendelkező pilótát szeretne alkalmazni Dash (vagyis Bombardier lgt-k), Airbus és Embraer gépekre, 30 pilótának fejezné be a típusátkézését a Lufthansa Flight Training segítségével. Ez pedig azt jelenti, hogy a jelenlegi 950 fős állományt 1030-ra növelné.

...és a Fokkerek helyébe lépnek az Embraerek (fotó: Austrianwings)

Mindeközben, amint ezt korábban az iho/repülés is megírta, zajlik a Fokker 70-esek és 100-asok kivonása és helyettük Embraer E195-ösök szolgálatba állítása a társaságnál. A brazil típusból már kettő repül, de még tizenöt példányt vesznek át. Ez annyit jelent, mondta az ATW-nek a légitársaság egyik vezetője, hogy az Austrian minden második pilótája típusátképzésen vesz részt, ami átnyúlik 2017-re is, amikorra mind a tizenhét új E195-est használatba veszi a cég.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek