Folyamatosan ellenőrzi a síneket a MÁV

MTI/iho   ·   2017.08.01. 18:26

A vasúttársaság kedden az MTI érdeklődésére közölte: a tartós hőterhelés szerkezeti változásokat okozhat a vasúti pályában, ötven-hatvan Celsius fok között a sínek deformálódhatnak, ilyenkor sebességkorlátozást vezetnek be. A felsővezetékek a nagy melegben megnyúlnak, emiatt felsővezeték-szakadás, áramszedőtörés előfordulhat. A MÁV-Start a hőségriasztás alatt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyen ásványvizet ad az utasoknak. Az InterCity-vonatokon a klímaberendezés meghibásodása esetén osztanak vizet. A MÁV-Start közlése szerint a járművek megközelítően harmadában, mintegy hatszázban van légkondicionáló vagy légjavító berendezés, a járművek karbantartása során fokozott figyelmet fordítanak ezekre. A légkondicionáló az előre beállított hőfokot biztosítja, míg a légjavító berendezés a külső hőmérsékletet képes pár fokkal csökkenteni. A vasúttársaság a jogszabályoknak megfelelően az erős napsugárzásnak kitett dolgozóknak megfelelő védőfelszerelést, fényvédő krémet, korlátlan mennyiségű ásványvizet, és óránként tíz-tizenöt perc pihenőidőt biztosít. Rendkívüli helyzet esetén az átlagostól eltérő munkaszervezési intézkedések léphetnek életbe. A GYSEV azt közölte, hogy a nagyobb állomásokon, Sopronban és Szombathelyen osztanak palackozott ásványvizet az utazóknak. A közlekedési társaságok azt javasolják az utasoknak, hogy az extrém hőség miatt megfelelő mennyiségű ivóvizet vagy más folyadékot vigyenek magukkal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.