Folytatják a miskolci elkerülőt

MTI   ·   2012.11.21. 13:07

Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője a beruházással kapcsolatban elmondta: a kormány jóváhagyta a kiemelt közlekedési projekt támogatását, amely a korábban tervezett 8 milliárd forint helyett csaknem 12 milliárd forintot tesz ki. A beruházás az Új Széchenyi Terv keretében a Közlekedés Operatív Program (Közop) részeként valósul meg 85 százalékos európai uniós, 15 százalékos hazai forrás segítségével. Hozzátette: a kivitelezéshez szükséges régészeti feltárás folyamatban van, az építési munkálatok 2013 elején megkezdődhetnek.

Az új, kétszer egy sávos út a mértékadó árvízszint fölött egy méterrel halad, így az árvízvédelmi töltés szerepét is betölti; Miskolc, Felsőzsolca mellett Arnótot is megvédi az árvizektől – fűzte hozzá. Az M30-as gyorsforgalmi út és a 26-os főút közötti új útszakasz kivitelezése a tervek szerint 2014-ben befejeződik.

Az új út csaknem hat kilométer hosszúságban épül meg, a szakasz tartalmaz egy kétszer ötvenkét méteres nyílású Sajó-hidat, egy csomópontot autópálya-felüljáróval, illetve négy földútcsatlakozást. Csöbör Katalin emlékeztetett, hogy a kormány egy hónapja kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket, így felgyorsulhatnak az eljárások.

Kapcsolódó hírek