Folytatódik a bakonyi tehermentesítés

iho/vasút   ·   2024.06.27. 07:25
00_20-as_korlatozas

Még két hétig biztosan.

Korábban írtuk, hogy a Székesfehérvár–Szombathely között húzódó 20-as számú vasútvonalon kapacitás-korlátozást vezetett be a MÁV. Szentgál és Városlőd-Kislőd állomások között a pálya állapota kritikussá vált, a tehervonatok nem közlekedhetnek arra. A gépmenetek és személyszállító vonatok is legfeljebb 10 kilométer/órás sebességkorlátozással haladhatnak az érintett száz méteres szakaszon.

Kiderült a száz méternyi pálya helyreállításához további időre van szükség. A szombathelyi, területileg illetékes pályafenntartási igazgatóság további két hétre tervezi fenntartani a korlátozást, azaz július 14. éjféléig. Így az eredetileg arra közlekedő tehervonatok továbbra is kerülő útirányon kénytelenek közlekedni.

Nyitóképünk Harmati Marcell illusztrációja: Herendnél készült, 2015. január 16-án. A 46-os Gigant vegyes tehervonatot visz az érintett szakasz után Veszprém felé

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek