Forgalmi változások május elején több HÉV-vonalon

iho/vasút   ·   2012.04.26. 09:32

Karbantartási munkákat végeznek a H8-as és H9-es HÉV-vonalakon a BKV szakemberei a hosszú hétvége első három napján (április 28-án szombaton, 29-én vasárnap és 30-án hétfőn), majd a május 5–6-i hétvégén. A hosszú hétvégén Örs vezér tere és Kerepes állomás, valamint Örs vezér tere és Csömör között dolgoznak a pályán. Így a H8-as HÉV-ek ezeken a napokon Gödöllő és Kerepes állomások között közlekednek, a menetrendnek megfelelő követési időköz szerint, a H9-es HÉV-ek a pedig nem közlekednek.

A kimaradó szakaszokon HÉV-pótló autóbuszok közlekednek: A H8 Kórház jelzésű pótlóbuszok Örs vezér tere és Kerepes között járnak, Kistarcsa, Kórház érintésével. A H8 Auchan jelzésű pótlóbuszok Örs vezér tere és Kerepes között közlekednek, az Auchan Liget áruház érintésével. A H8A jelzésű pótlóbuszok Örs vezér tere és Cinkota között járnak. A H9 jelzésű pótlóbuszok Örs vezér tere és Csömör között közlekednek – írja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

A május 5–6-i hétvégén Örs vezér tere és Cinkota között végeznek karbantartási munkákat. Ezeken a napokon a 8-as HÉV Gödöllő és Cinkota, a 9-es HÉV Csömör és Cinkota között közlekedik, a menetrendnek megfelelő követési időköz szerint. Örs vezér tér és Cinkota között H8/9 jelzéssel HÉV-pótló autóbuszok közlekednek.

Május 6-án, vasárnap reggel nyolc és tizennyolc óra között a H5-ös HÉV vonalán Pomáz és Szentendre között végez karbantartási munkákat a BKV. Ebben az időszakban az eredetileg Szentendréig közlekedő vonatok Batthyány tér és Pomáz állomások között ingáznak a menetrendben meghirdetett követési időköz szerint. Nyolc és tizennyolc óra között Pomáz és Szentendre között a H5 jelzésű HÉV-pótló autóbuszokkal lehet utazni.

A megváltozott HÉV-menetrendről és a pótlóbuszok indulási időpontjairól az utasok az állomásokon és a vonatokon kihelyezett hirdetményeken, valamint a BKV honlapján is tájékozódhatnak.

Kapcsolódó hírek