Forgalomkorlátozás a Keresztúri úton

iho/közút   ·   2012.04.04. 12:24

A Ladányi utca torkolatában végzett munkák miatt a csomópontban sávlezárásokra és forgalomkorlátozásra kell számítani. Fontos tudni, hogy a besorolás rendje is változik a Keresztúri út és a Gyógyszergyári út irányából.

A várhatóan április 13-áig, péntekig tartó első ütemben a lámpával biztosított csomópontban a Keresztúri út két forgalmi iránya külön-külön kap szabad jelzést, illetve a csúcsidőszakban rendőrök irányítják a forgalmat. A Ladányi utcából a Rákász utca felől nem lehet kihajtani a Keresztúri útra. A Keresztúri útról balra az EGIS felé kanyarodás a munkavégzés teljes időtartama alatt tilos.

A munkálatok további szakaszában, április 13., péntek és április 19., csütörtök között ennél jóval kisebb mértékű lesz a korlátozás.

A mostani munkálatok tervezésekor a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) több szempontot is figyelembe kellett vennie. Egyrészt az EGIS gyógyszergyár munkaszünete miatt ebben az időszakban lehet felfüggeszteni a vízszolgáltatást az érintett vezetékszakaszokon; másrészt pedig a tavaszi szünetben jóval kisebb forgalomra számítunk, mint tanítási időszakban.

Számításaink szerint a környéken zajló munkák (az Élessaroknál zajló villamosvasúti pályafelújítás valamint a rákoskeresztúri autóbuszkorridor munkái) a mostani lezárás időszakában nem korlátozzák jelentős mértékben a közlekedést – írja közleményében a BKK

Kapcsolódó hírek