Fűtött kerékpárút a természetvédelmi övezetben

MTI/iho   ·   2018.04.11. 09:55

Nyugat-Európa leghosszabb fűtött kerékpárútját építik hamarosan egy holland természetvédelmi övezetben. Így egész évben hó- és jégmentes úttal köthetik össze Wageningen és Arnhem városát. A Jufferswaard természetvédelmi övezetet átszelő 1,7 kilométer hosszú kerékpárutat a közeli papírgyár gyártási folyamatában keletkezett hő fűti majd.

A kerékpárút főként az ingázóknak épül. A védett területen nem akarnak sót használni a hómentesítésre – írta a The Guardian című brit napilap honlapja. Petra Borsboom szóvivő elmondta, úgy vélik, ez lesz Nyugat-Európa leghosszabb ilyen kerékpárútja. A Nederrijn folyó árterületén húzódó 31 hektáros természetvédelmi terület számos vízi madár és békafaj, valamint a hód otthona. Tartanak attól, hogy az itt élő békák a fűtött úton maradnak, ezért figyelnek majd az út hatására a kisebb állatok tekintetében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek