Genfi Volvók Pécsett?

Istvánfi Péter   ·   2012.11.07. 19:00
00

A genfi Volvók néven elhíresült buszok kálváriájáról már többször is beszámoltunk oldalainkon. A 2000-ben gyártott nyolcvanhárom Volvo 7000A típusú csuklós városi kivitelű buszt az Alfabusz vásárolta meg, és kínálta a hazai üzemeltetőknek. Több volán is vásárolt belőle, többek közt a budapesten alvállalkozó Nógrád Volán.

Az ex-svájci kocsik Budapesten nem váltak be, a többi helyen nincs komolyabb probléma velük. A budapesti üzlet meghiúsulása miatt az Alfabusz nyakán maradt négy kocsit a cég csődjével a hitelező bank kezdte árulni, nem sok sikerrel. Nemrégiben egy másik cég is látott fantáziát a svájcban rekedt további példányokban, az általuk megvásárolt példányok Csepelre kerültek.

A legújabb fordulat a kocsik ügyében, hogy információink szerint tizenöt busz a súlyos kocsihiánnyal küzködő Pécsre kerülne. A pécsiek karácsonyi ajándékának szánt beszerzéshez további öt szólókocsi is társulna, az egyelőre még nem tisztázott, hogy honnan.

Genfi Volvók a Homm Kft. telephelyén<br/>A képre kattintva galéria nyílik!<br/>A külön nem jelölt fotókat Vörös Attila készítette

A baranyai megyeszékhely járműparkjára rá is férne a fiatalítás, a vásárlás helyett évek óta a különböző cégek egymással és az önkormányzattal történő viaskodása van napirenden, miközben a járműpark menthetetlenül öregszik.

Kapcsolódó hírek