Gyászol Franciaország: mindenkit sokkolt a szörnyű buszbaleset

MTI/iho   ·   2015.10.24. 13:45
libourne0

Péntek délután a nyomozók a sofőr hároméves gyermekének holttestét is megtalálták a kamionban, aki feltehetően az apja mellett ült a baleset pillanatában. Nyolc embernek sikerült kimenekülnie az égő buszból, közülük négyen sérültek meg. A prefektúra szerint csak három ember élte túl teljesen sértetlenül a balesetet, köztük a busz sofőrje, aki viszont sokkos állapotba került.

Pierre-Henry Brandet, a belügyminisztérium szóvivője az I-télé francia hírtelevízióban elmondta, hogy négy ember „nagyon súlyosan megsérült”, ketten égési sérüléseket, ketten pedig koponyasérüléseket szenvedtek. A szóvivő szerint az áldozatok száma még nőhet. Manuel Valls miniszterelnök, Alain Vidalies közlekedési és Bernard Cazeneuve belügyminiszter, valamint Alain Juppé volt külügyminiszter, Bordeaux polgármestere a helyszínre látogatott.

Petit Palais et Cornemps – Franciaország minden polgára egy életre megjegyezte a település nevét. Sajnos... A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

– Több, mint harminc éve nem történt ilyen súlyos katasztrófa. Ez szörnyű sokk Franciaország számára, ma egész Franciaország és minden francia gyászol – mondta a helyszínen a kormányfő. A nemzetgyűlésben a képviselők délután egyperces csenddel adóztak az áldozatok emléke előtt, miközben a német, a spanyol és a görög kormány is kifejezte együttérzését a gyászoló Franciaországgal.

Továbbra sem világos, mit szállított a kamion, az első híradások szerint fát, aztán azt közölték, gázpalackokat, de arról is lehetett olvasni, valójában üres volt a pótkocsi.

Áder János részvétét fejezte ki a franciaországi buszbaleset miatt François Hollande-nak: a köztársasági elnök azt írta, megrendüléssel értesült a tragikus közlekedési balesetről. Magyarország polgárai nevében őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és mielőbbi felgyógyulást kívánt a sérülteknek.

– E nehéz órák során lélekben mi is ott vagyunk Önökkel, és mélyen átérezzük Franciaország népének fájdalmát – írta a magyar államfő.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek