Győr küzd az Audi beszállítói parkért

iho/közút   ·   2012.03.09. 09:34

„Csütörtökön a győri önkormányzat hivatalos prezentációt tart az Audi Hungaria Motor Kft. szervezésében azoknak a cégeknek, amelyek a gyárbővítéshez kapcsolódóan érdeklődést mutatnak a beszállítói park iránt” – közölte Borkai Zsolt, Győr polgármestere, írja a Kisalföld.hu.

„Győr városa elkötelezett amellett, hogy a beszállítói park a város határain belül valósuljon meg, tovább erősítve ezáltal a kisalföldi megyeszékhely pozícióit. Győr – ahogy eddig, úgy a jövőben is – mindent elkövet azért, hogy a szigorú jogszabályi keretek betartása mellett versenyképes feltételeket biztosítson a beszállítói park számára” – mondta a polgármester.

Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke a múlt héten a győri gyár logisztikai parkjával kapcsolatban azt közölte: egyelőre nem született döntés arról, hol épül fel a logisztikai park, de „Gönyű esélyei nagyon jók” ebben a versenyben.

Faustmann emlékeztetett arra, hogy a terület a magyar állam tulajdonában van, közúti és vasúti csatlakozással is rendelkezik, noha kérdéses, hogy ez utóbbit mennyire tudná kihasználni az Audi.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.