Győri felfordulás: új csomópont épül

iho/közút   ·   2012.06.04. 08:40

Érdemes elkerülni Győrben a Fehérvári hidat – javasolja a kisalföld.hu. Néhány hete kezdődött meg a Fehérvári út–Vágóhíd u. találkozásánál az új jelzőlámpás csomópont kiépítése a volt textiltelephely telkére épülő OBI áruház beruházásában. A nagy forgalmú, iparvasúti pályával is ellátott szakaszon autóbuszöböl, az iskolánál új gyalogátkelőhely létesül, továbbá új burkolatot kap az út.

Az elmúlt napokban egyre nehezebben lehetett erre közlekedni, mert az aszfaltozás előkészítésének véghajrája miatt csak váltakozva haladhatott a forgalom. Aki teheti, ma, holnap és szerdán végképp kerülje el a hidat, és vagy a Nádor aluljárón, vagy például az Ipar utcai felüljárón keresztül közelítse meg úti célját, mert lezárásra is szükség lesz – tanácsolja Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet műszaki vezetője.

Hétfőn a csomópont Fehérvári úti ágát fogják aszfaltozni, ezért jelzőőrös forgalomirányítás mellett váltakozva, csak egy-egy irányban lehet majd haladni, míg kedden reggel fél nyolc után a Vágóhíd úti ág lesz lezárva, szintén aszfaltozás miatt. A tömegközlekedést nem érinti a korlátozás, de az érintett járatoknál késésekre kell számítani. A munkálatok szerdán is tartanak.

Kapcsolódó hírek