Nálunk kerül az osztrák railjet

iho/vasút   ·   2011.09.19. 19:00
title2

A Sopron–Szombathely–Szentgotthárd (15-ös és 21-es menetrendi mezők a nyomtatott menetrendkönyvben) vasútvonal hamarosan új vonattípust köszönthet egy próba erejéig. A felújított és villamosított szakaszon kerülheti ki az esetleges üzemzavart a Semmeringbahnon az ÖBB Grazba közlekedő railjetje. A lehetőséget azonban ki is kell próbálni, hogy ne a zavarhelyzetben ismerkedjen meg a Siemens Viaggio kocsik alkotta vonat a magyar vonallal. Szeptember 21-én tehát egy teljes szerelvény, 2016-os előfogattal közlekedik majd, Sopronból körülbelül 30 perc tartózkodás után 10:20 környékén indulva. Szombathelyre körülbelül 11 órakor, Szentgotthárdra 11:35 körül érkezik.

A GYSEV vonalai tehát már nemcsak az esetleges egyes vonali problémák, hanem az ÖBB Grazi vonalán jelentkező zavarok kezelésekor is fogadhatnak majd railjetet.

Railjet <br />(fotó: Báti András)

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Nem tudja, mennyiért veheti igénybe a közösségi közlekedést március 1-jétől? Akkor irány az ujtarifa.hu!

iho/vasút   ·   2024.02.21. 13:00

Tájékoztató weboldalt indított a MÁV–Volán csoport a március 1-jével induló új tarifarendszerről, melyen többek között az új bérletekről és kedvezményekről, a 24 órás napijegyekről, valamint a fővárosi agglomerációt érintő közlekedési változásokról lehet informálódni.