Ha egy üzlet beindul...

iho/közút   ·   2017.12.21. 17:14
415-0

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy cseh, lengyel buszgyűjtők után a típus szlovák tisztelői is úgy döntöttek, hogy vásárolnak két csuklóst a jellegzetes budapesti autóbuszból.

Nem a 66E járat kapott két rendkívüli segítséget. Az autóbuszok vámkezelésre várakoznak a BILK Logisztikai Zrt. vámudvarán

Karácsony előtt ezúttal négy szóló autóbusz búcsúzik a fővárostól, végállomásuk az Európai Unió határán kívül, a koszovói Gračanica városa, ahol feladatuk gyerekek szállítása lesz. Mivel Koszovó nem tagja az Európai Unió tagállamainak, ezért indulás előtt az autóbuszok kiviteli vámkezelésre jelentkeztek a Budapesti Intermodális Logisztikai Központ vámhivatalánál, ahol az adminisztráció és vámvizsgálat után a szerb határ felé indulva véglegesen kilépnek Magyarország és egyben az Unió területéről. Az autóbuszok szállítását a Waberer's International, a vámkezelését pedig a Vámkapu Zrt. szervezte.

Az autóbuszok ideiglenes forgalmi azonosítóval indultak útra, korábban viszont BPI-323, BPI-364, BPO-707 és BPO-785 rendszámokat viselték, a kelenföldi üzemegységtől több mint húszévnyi szolgálat után selejtezték őket november végén.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek