Ha nincs szürke, a fehér is jó

iho   ·   2017.06.02. 16:15
00kicsi

Az alaphelyzet ismerős: a személygépkocsi hátuljára szerelt kerékpárszállító állvány – főleg, ha a bicikli is rajta van – eltakarja az autó rendszámát, márpedig elöl és hátul egyaránt olvashatónak kell lennie. Sok, különböző információ terjedt el, az Index nem olyan rég igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba. A kérdések egy téma körül forogtak: kötelező-e vagy át lehet szerelni a kocsi hátsó rendszámát, mennyibe kerül a kiváltása?

Rendszámmal vagy anélkül, ez volt a nagy kérdés<br>(forrás: testbike.hu)

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium friss közleményében Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos a szürke rendszám szabályozásának módosítására tett javaslatot. Eszerint a kerékpárszállító eszközökön kívül más, a jármű hátuljára erősített eszközre (például a csomagtartó box) is átszerelhető lesz az eredeti hátsó rendszámtábla. A kerékpárszállító eszköz műszaki szemléjére sem lesz szükség, az új rendszámtáblát az okmányirodákban lehet igényelni. A szabályozás kiterjed a kocsi eredeti rendszámtáblájának engedélyezésére is, a rendőrség nem bírságolja meg az átszerelt rendszámmal közlekedőket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek