Hajón az Aeroexpress

iho   ·   2014.09.09. 17:45
00kicsi

Egy, még 2013 februárjában aláírt szerződés alapján a svájci gyártó tizenhat négyrészes és kilenc hatrészes, emeletes KISS motorvonatot szállít az orosz Aeroexpress cégnek, ezek a vonatok Moszkva központjától a belföldi forgalmú domogyedovói repülőtérre közlekednek majd.

Tekereg a járműszerelvény a szűk városi utcákon, cél: a bázeli kikötő<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a képek forrása: Stadler Trains Magyarország Kft.)

Az első kocsiszekrényeket a svájci Altenrhein gyárában szerelték össze, innen közúton szállították a bázeli kikötőbe, ahol hajóra rakva egészen Amszterdamig utaznak majd. Újabb átrakodás után a németországi Sassnitzban a parton összeállítják a szerelvényeket, vasúti kompon Klaipédába (Litvánia) viszik, majd Fehéroroszországon át, már sínen gördülnek Moszkváig.

Az első négy szerelvény Altenrheinben készül, a fennmaradó huszonegyet a minszki Fanipol, a Stadler fehérorosz leányvállalata szereli készre. Az első szerelvények 2015 júniusában, az utolsók egy évvel később állhatnak forgalomba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek