Drezinával Közép-Burgenlandban

Fritz Gergely   ·   2012.11.09. 14:20
felsop_kk

Az egykori Sopron–Kőszeg HÉV osztrák szakaszán Sopronnyék-Haracsony (Neckenmarkt-Horitschon) és Felsőpulya (Oberpullendorf) között tavasztól késő őszig drezinatúrákon lehet részt venni. A pedállal mozgásba hozható hajtányokkal egy túra során Közép-Burgenland számos látnivalóját fel lehet keresni, a környék kedvelt turistacélpont, és a közlekedésbarátok számára is számos érdekességet kínál. A mellékvonali környezetben szinte eredeti állapotban maradtak fenn a Monarchia idejéből származó HÉV-szabványépületek, helyenként melléképületekkel együtt.

Mellékvonali hangulat III. osztályú HÉV felvételi épülettel Sopronszentmártonban<br>A képre kattintva fotógalériánkat tekinthetik meg<br>(fotók: Tevan Imre)

A drezinákkal egy nap csak egy irányba lehet utazni, páros napokon Sopronnyék-Haracsonyból Felsőpulyára, páratlan napokon pedig vissza indulnak a hajtányok. Az utasok busszal vagy taxival juthatnak el az indulási állomásra.

A legfrissebb hírek szerint megszűnik a személyforgalom Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) és Sopronnyék-Haracsony között. Érdeklődésünkre a drezinatúrákat szervező cég közölte, a személyforgalom megszűnése nem befolyásolja a hajtánypályához érkező vendégek létszámát. Ugyanis Sopronkeresztúrról Sopronnyék-Haracsonyba csak késő délután indul vonat, egyébként busszal vagy taxival lehet megközelíteni a hajtánypálya végállomását. A cég ugyanakkor nem tervezi a drezinatúrák kiterjesztését Sopronkeresztúrig, akkor sem, ha a személyforgalmat valóban megszünteti az ÖBB.

Bevetésre váró drezinák Felsőpulyán

Kapcsolódó hírek