Halálos baleset a müncheni S-Bahnon

Maron Szilárd Ákos   ·   2022.02.15. 09:00
kozeli

Frontálisan ütközött két 423-as sorozatú, elővárosi motorvonat Schäftlarnban, két megállóhely között az S7-es Kreuzstraße–Wolfratshausen viszonylaton.

A baleset körülményeit a hatóságok vizsgálják, még nem tudni, hogy mi okozhatta azt. A szerencsétlenségben negyvenhárman megsérültek, öten súlyosan, tizennyolcan könnyebben, egy utas elhunyt. Az egyik motorvonat az ütközés következtében kisiklott és kidöntötte az egyik felsővezetéktartó-oszlopot is.

A bajor tartományi közlekedési miniszter, Kerstin Schreyer a baleset helyszínén azt mondta, hihetetlen, egyben ijesztő volt a látvány.

Az elmúlt években ez volt az egyik legsúlyosabb, halálos kimenetelű vasúti baleset a Deutsche Bahn hálózatán. Csodával határos módon mindkét mozdonyvezető túlélte az ütközést. A két szerelvény lassan haladt, vészfékeztek, de az ütközést nem lehetett elkerülni.

Tavaly augusztusban, a mostani balesettől nem messze, Icking közelében volt hasonló esemény, de akkor a két szerelvény időben meg tudott állni egymással szemben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek