Halálos landolás a donyecki reptéren

iho   ·   2013.02.14. 08:35
cim2

A Juzsnije Avialinyii légitársaság járatán 36 utas és nyolcfőnyi személyzet utazott Odesszából Donyeck nemzetközi repterére – írja a HVG.hu.

Szemtanúk beszámolója szerint az UR-WRA lajstromjelű An-24-es már földet éréskor kigyulladt, letért a leszállópályáról és három darabra szakadt.

(fotók: Különleges helyzetek minisztériuma, Ukrajna)

Egyes információk arról szólnak, hogy a gép fékrendszere hibásodhatott meg, a kijelvi rendkívüli helyzetek minisztériuma túlfutásról beszél, az AvHerald repülésbiztonsági portál információi szerint az An-24-es nem a pályán, hanem a pálya és a gurulóút közötti puha talajon, vagy a pálya előtt ért földet a sűrű ködben.

A kijevi hatóságok „kényszerleszállást” is említenek.  A donyecki 08-as pálya négyezer méter hosszú és 60 méter széles, van telepítve műszeres leszállító rendszere, CATIIIa minősítéssel.

(fotó: Vaszilij Mitrovics, russianplanes.net)

A repülőn 41 utas és négyfős személyzet volt, futball szurkolók utaztak Odesszából a donyecki Sahtar és a dortmundi Borussia BL-meccsére. Állítólag a fedélzeten tartózkodott több ismert üzletember és politikus is. A Bajnokok Ligája meccs kezdetén egyperces néma csönddel emlékeztek a légibalesetben elhunytakra.

Kapcsolódó hírek