Halkabban fékező teherkocsik a Green Cargónál

iho/vasút   ·   2020.12.25. 13:00
greencargo_teherkocsi_01

A svéd teherfuvarozó magánvasút a Wascosától vett bérbe negyven vagont acéltermékek szállítására.

A Tatravagónka által gyártott kocsikkal Luleå, Borlänge és Oxelösund között, az SSAB részére fog fuvarozni a Green Cargo. A szállítandó árukat új típusú teherhordó egységekre lehet pakolni. A Green Cargo eskilstunai bázisán gyártott szerkezeteket több tehervagontípusnál és nem csak acél szállításához lehet alkalmazni, ennek köszönhetően egyéb áruk fuvarozásához is be lehet vetni az acélos kocsikat.

A Green Cargo acélszállító teherkocsijait más áruk szállítására is be lehet vetni, ráadásul a tárcsafékeknek köszönhetően halkabbak is (képek forrása: Railway Gazette)

A járműveket féktuskók helyett tárcsafékekkel szerelték fel, ennek köszönhetően kevesebb zajt bocsátanak ki fékezés során, eleget téve az Európai Unió által elvárt zajcsökkentésnek. A tárcsafékekkel ráadásul elkerülték azt a problémát is, hogy a féktuskók öntöttvasról kompozit anyagokra való áttérésével gyengül a fékteljesítmény. A forgóvázakat a hó és a jég felgyülemlését megakadályozó bevonattal látták el, javítva a közlekedés biztonságát és csökkentve a karbantartási igényeket – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek