Hálózattá fejlesztik a kerékpárutakat Nyíregyházán

MTI/iho   ·   2013.10.02. 15:08
nyhbringa00
A tervezett szakaszok megépítésével a város eddigi 40,5 kilométernyi kerékpárútja további hét kilométerrel nő.

A tervezett szakaszok megépítésével a város nagykörútjának egy része, valamint Sóstóhegy és Sóstófürdő településrész kapcsolódhat be a kerékpáros közlekedés hálózatába. A két településrészig tervezett nyomvonal a Korányi Frigyes utca végén, a vasút helyközi megállójában végződik.

Innen indulnak Nyíregyházán: a Korány Frigyes út legeslegvége (fotó: Googelmaps)

A projekt csaknem 540 millió forintos összköltségéből 486 millió forintot tesz ki az uniós támogatás.

Az önkormányzat célja, hogy a meglévő települési, helyi-helyközi nyomvonalszakaszokat felhasználva olyan regionális kerékpárút-hálózatok alakuljanak ki, amelyek egyrészt az országos törzshálózat részévé válhatnak, valamint alapjai lehetnek egy hierarchikusan felépülő, a helyi és a turisztikai forgalmat szolgáló alsóbbrendű hálózatnak.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.