Harc a szemét ellen

iho/vasút   ·   2012.03.25. 10:23

Háromnapi szemetet szedtek össze és állítottak ki zsákokban vasutas dolgozók Zürich főpályaudvarán. A közszemlére tett szemeteszsákhegyek a svájci vasút (SBB) napokban indított kampányának részei. A figyelemfelkeltő akció célja, hogy az utasok is vigyázzanak a vonatokra, állomásokra, segítsenek megőrizni a járművek és várótermek tisztaságát. Az elmúlt időszakban egyre több szemét, kosz maradt a járműveken az utasok után, ezért az SBB több svájci zenei és televíziós hírességet is felkért, hogy legyenek a kampány reklámarcai, és emlékeztessék az utasokat a vasúti kocsik hulladékgyűjtőinek használatára.

Az SBB képviselői szerint a szemetes, piszkos vonatok többek közt azt is sugallják az utasok felé, hogy a vasút egyre kevésbé biztonságos. Ez persze így nem igazi összefüggés, ám az utasok mégis egyre kevésbé szeretnek vonatozni, ha igénytelen, piszkos járműveket állít ki számukra a társaság.

A fiatalabb utasokat játékra invitálja weboldalán az SBB. A „Trashbusters” nevű játékban egy karakterrel a vonaton végighaladva kell összegyűjteni a lehető legtöbb szemetet, és megmenteni Christa Rogozzi tévés műsorvezetőt a „szemétszörnyeteg” fogságából.

Kapcsolódó hírek