Harmadszor is Szergej!

iho   ·   2017.03.07. 18:45
00kicsi

Elüthetnénk egy olcsó poénnal, miszerint akkora ez a mozdony, hogy két lapszámba nem is fért bele – az igazság ezzel szemben az, hogy a Magyarországon az ötvenedik üzemi évét is rég betöltött sorozatról van (és még lenne is) mit írni. Az első két számban elkezdett műszaki részleteket, az üzemeltetés, a fenntartás nehézségeit és napos oldalait egyaránt górcső alá veszi az idei első Indóház Extra. Szó esik arról is, hogy a tervezett élettartam lejártának közeledtével maga a motor gyártója, a kolomnai üzem ajánlott fel új szívet a gépekhez, és hogy azután ebből hogy lett két neves nyugati gyártó, az MTU és a CAT a befutó. Lapunkat a nagyvilágban futó Szergejekkel, Szergej-rokonokkal, a magyar magánvasúti gépekkel, a közelmúltbeli állomásítások listájával és – sajnos – a fekete krónikával zárjuk.

Az Indóház Extra 2017/1-es száma március 8-ától kapható az újságárusoknál.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.