Három nagy útépítés elkészültének örülhetnek Szabolcsban

iho/közút   ·   2018.11.25. 12:00
kisvardai_elkerulo0

Kisvárda gazdasági életében jelentős szerepe lesz az Északkeleti tehermentesítő útnak, a Hármas úti körforgalomnak, valamint az északi bekötő út és a Mátyás király utca kereszteződésében kialakított új járműosztályozós csomópontoknak.

A munkák idén, az év elején kezdődtek mindhárom projektnél. Az Északkeleti tehermentesítő út a Papi, Jéki és Litkei utakat köti össze. A felsorolt három út és az új tehermentesítő út keresztezéseibe körforgalmú csomópontok épültek. A tehermentesítő út egy kilométer hosszú, új nyomvonalon vezetett kétszer egy forgalmi sávos összekötő út. Az útszakasz a korábban megépült elkerülő utak összekötését biztosítva további három összekötő út teherforgalmát gyűjti össze és vezeti el a 4-es főút felé való közvetlen kapcsolat megteremtésével. Ennek köszönhetően Kisvárda immár teljes belterülete mentesül az átmenő teherforgalom okozta ártalmaktól, a teherforgalom pedig gyorsabban és végig külterületen haladva érheti el a 4-es főutat.

(fotók: NIF Zrt.)

A Hármas úti körforgalom esetében a meglévő, négy ágú (Papi, Jéki, Litkei, és Hármas út) balesetveszélyes belterületi útkereszteződés épült át körforgalommá. Új gyalogos átkelőhelyek és járdák épültek, valamint megvalósult a csomópont környezetének teljes rendezése is. Az Északi bekötőút és a Mátyás király utca csomópontjában egy új járműosztályozós csomópont épült a jelenleg építés alatt álló új északi bekötőút és a parkolók kapcsolatának biztosítására. Ez a beruházás biztosítja a város északi fejlesztési területén megvalósult létesítmények biztonságos megközelítését a Mátyás király utca felől is.

A kivitelezési munkákat a KE-VÍZ 21 Zrt., a Zemplénkő Kft. és az MHM Product Kft. végezte. A kivitelezések nettó értéke az Északkeleti tehermentesítő esetében 759 millió 854 ezer 610, a Hármas úti körforgalomnál 386 millió 855 ezer 266, az Északi bekötőút és a Mátyás Király utca új csomópontjánál 290 millió 864 ezer 948 forint volt. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásból a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajlott.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek