Hárommilliárdos beruházással bővíti raktárát a Bridgestone Tatabánya

MTI/iho   ·   2018.04.24. 13:23

A beruházással hatszázezer abroncsra nő a cég teljes raktárkapacitása. Az új raktárépület várhatóan 2018 végére készül el. A beruházás keretében egy új öltözőt és egy negyvenfős oktatótermet is kialakítanak. Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. ügyvezető igazgatója korábban az MTI-nek elmondta, a vállalat tavaly októberben avatta fel nyolcvanötmilliárdos beruházással felépített második abroncsgyártó üzemét. A társaság 2017-ben negyvenhét százalékkal, 53,1 milliárd forintra növelte értékesítési árbevételét. A cég 2017-ben 3,6 millió abroncsot gyártott, az idén már várhatóan mintegy ötmillió, 2020-ban pedig már hétmillió abroncs készülhet majd az üzem gyártósorain. A bővülő gyártókapacitással párhuzamosan bővül az Bridgestone munkavállalóinak száma, 2017-ben négyszáz új munkatársat vettek fel, így ezeregyszázra nőtt a létszám.

A most bejelentett fejlesztésekkel együtt a Bridgestone Corporation 153 milliárd forintot ruházott be a tatabányai üzembe, amely a cégcsoport legmodernebb európai gyára. A társaság beszállítói hálózatát mintegy hétszázötven, döntő részben magyar kis- és középvállalat alkotja, amelyektől a cég 2017-ben 4,6 milliárd forint értékben vásárolt árukat és szolgáltatásokat. Az üzemben elsősorban prémium kategóriás gépjárművekre szánt, nagy sebességindexű, személyautó és terepjáró abroncsok készülnek, több mint kétszázötvenféle méretben. Az előállított termékek kilencvenkilenc százalékát exportálják.

A 2016-os értékesítési adatok alapján a Bridgestone Corporation a világ legnagyobb gumiabroncs és gumitermék gyártó vállalata. A konszern és leányvállalatai a világ huszonöt országában száznyolcvan gyárat üzemeltetnek és több mint száznegyvennégyezer munkatársat foglalkoztatnak, termékeit pedig több mint százötven országban értékesítik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek