Használható a Köröm és Muhi közötti pontonhíd

MTI/iho   ·   2018.09.06. 12:51
400px_sajo_pontonhid

Átadták a forgalomnak a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred műszaki alakulat hídépítő zászlóalja által augusztus 31-én, Köröm és Muhi között a Sajón épített pontonhidat – jelenti a honvédelem.hu közleménye. Az ideiglenes átkelő két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei falut, Muhit és Körömöt köti össze.

Az augusztus legvégén létrehozott pontonhídra a napokban engedték rá a közúti forgalmat (fotók: MTI/Vajda János)

A negyvennégy méter hosszú, hatvan tonna teherbírású híd az önkormányzat felkérésére, kormányzati támogatással épült meg. A munkálatokhoz a szentesi katonák két parti hídkompot és öt folyami hídkompot használtak fel. A  munkálatok mindössze néhány órát vettek igénybe. A hídon autóbuszok, tehergépkocsik és személygépjárművek egyaránt biztonságosan átkelhetnek. A műszaki ezred katonái, búvárokkal és egészségügyi feladatokat ellátó katonákkal együtt, összesen huszonnégy emberrel váltásokban, éjjel-nappal üzemeltetik a hidat  előreláthatólag november közepéig.

Antal László honvéd ezredes elmondta: a kesznyéteni híd felújítása negyvenhat, a Sajótól északra fekvő települést érint, a pontonhíd így tizenötezer embernek jelent segítséget. A híd nélkül néhány településről csak negyven kilométeres kerülővel juthatnának el az emberek a munkahelyükre, az iskolájukba. A pontonhídon főként személyautók közlekednek, de már mezőgazdasági bálázó, kamion és autóbusz is átkelt rajta.

Az ideiglenes átkelőt november közepig üzemeltetik a műszaki ezred katonái

A híd a buszok számára jelentős segítség, mivel az Észak-magyarországi Közlekedési Központ (ÉMKK) Tiszaújváros és Tiszalúc között közlekedő buszjáratainak szeptember 7-től már nem szükséges a Sajólád–Bőcs–Girincs–Kesznyéten kerülő útvonalat használni, némi menetrend-módosítással visszatérhetnek a muhi–körömi irányba.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek