Hatósági jogosítványt a banknak!

Jermann Kálmán   ·   2013.04.10. 18:05
00

Ha valaki nem ismerné az alapsztorit, a jarokelo.hu-n vagy az Indexen elolvashatja. Egy mondatban: az igen kevés, ezért értékes épület előtti parkolóhelyeket a banki cégautóknak és/vagy VIP-vendégeknek az OTP biztonsági személyzet motorkerékpárok odaállításával tartja fent, amíg meg nem érkezik a Fontos Személy.

Ahogy megtudható a későbbi írásokból, a bank szerint ez nem jogszabályellenes. El is hiszem, de a kérdés nem ez. Hanem hogy erkölcstelen, cinikus, nagyképű. Miért írom ezeket a súlyos szavakat? Mert úgymond tárgyalásokat kezdeményeztek a kerületi önkormányzattal, hogy valami más, persze nekik tetsző megoldás születhessen.

Kérdem, mire föl? Az is arcpirító, hogy mindenféle hivatal megteheti mindezt, de mitől képzeli magát efféle intézménynek az OTP Bank? Elhiszem, hogy 1990 előtt ez természetes igény lett volna, és pecsétes papír bizonyítaná, hogy oda egyes egyedül a bank megfelelő beosztású alkalmazottai állhatnak. Csak 2013 van, ha szabad erre felhívni a szíves figyelmüket.

(a szerző felvétele Győrben, nem egy bank előtt készült)

Ez egy konstruktív hozzászólás, ezért természetesen a megoldási javaslat is szerepel: ahogy az Indexen írták, ott a sok tágas mélygarázs. Már csak tud sétálni pár lépést a kolléga, nemde? Vagy esetleg amit arra, nyugatra látni: még a bank(al)vezér is felpattan a tömegközlekedésre, ha már valamely belvárosi épületben van a munkahelye.

Eggyel puhább, de ez is kihátrálás a kényes ügyből: az otromba nyilatkozatok helyett a kétkerekűek villámgyors eltávolítása, és utána soha vissza nem térni a káros gyakorlatra. Ott az OTP-nél is épp olyan halandók dolgoznak, oda is éppen olyan emberek járnak, mint bárki más.

Kapcsolódó hírek