Havazás nehezíti a közlekedést

MTI   ·   2012.01.10. 10:41

Szinte egymást érték a kisebb-nagyobb balesetek az intenzív hóesés és a megváltozott útviszonyok miatt kedd reggel Pest megyében – közölte a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Loch Erika tájékoztatása szerint Gödöllő térségében, Valkó előtt egy teherautó fordult keresztbe az úton, visszafordításán jelenleg is dolgoznak. A burkolat olyan síkos, hogy a helyszínen tartózkodó tűzoltóautót kiékelték, nehogy még nagyobb legyen a baj.

Gödöllő belterületén is be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak, mert egy autó árokba sodródott, míg Tura és Vácszentlászló között egy kisteherautó dőlt az oldalára – tette hozzá a szóvivő.

A Ceglédet Törtellel összekötő úton, valamint a 31-es főút gyömrői elágazásánál egy-egy személygépkocsi borult fel, az utóbbi balesetben egy ember megsérült – mondta Loch Erika.

Albertirsa közelében, a 4-es főúton árokba borult egy autó, míg Budakeszi és Páty között két autóbusz is segítségre szorult. Az egyik, 20–25 utast szállító jármű megcsúszott, nem tudott tovább haladni, ezért mentesítő járatra szállították át az embereket, de az is elakadt. A közútkezelő által elvégzett jégmentesítést követően a tűzoltók állították helyes irányba a járműveket – mondta Loch Erika.

Kapcsolódó hírek