Hbills-rajongók ne kattintsanak!

Vörös Attila   ·   2014.12.04. 16:15
400670__IMG_4815__141201

Moha-rakodó a tehervagonok Sátoraljaújhelye, a selejtezett kocsik, ha még mozgásképesek, akkor itt kötnek ki. A hét elején újabb adag érkezett a Moha-rakodó állomás szomszédságában működő Alcuferhez. A cég hulladékgazdálkodással foglalkozik, a vagonok összevágása is a profiluk része. Az Alcufernél termelődő ócskavasat többnyire olasz célállomásra, az osoppói vasműbe szállítják – szintén vasúton.

Bakonysárkány és Mór közt halad a hosszú szerelvény<br>(képek: Vörös Attila)

A most érkezett új hús harminchat Hbills vagont jelent. A két tengelyes, fedett, eltolhatú oldalfalú teherkocsik életútja elég változatos, egy részüket biztosan Gbgs kocsikból alakították át Debrecenben. Érdekesség még, hogy Hbills kocsikból szintén Debrecenben építették  német megrendelésre a Hbis-tt speciális vagonokat, ezekben autóalkatrészeket szállítanak, az Audi gyárban gyakori vendégek.

Érkezés a vesztőhelyre

A mostani selejtmenetet Győr-rendezőtől remot Dácsia húzta Komáromon át az 5-ös vonalon is. A maximális sebességét 40 kilométer per órában állapították meg, a kitérőkön maximum hússzal haladhattak át.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek