Hét új P+R parkolót alakítana ki a BKK

MTI   ·   2012.01.20. 11:01

Hét új P+R parkolót alakítana ki a Budapesti Közlekedési Központ a fővárosban, ha a képviselők elfogadják az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés január 25-i ülésén.

A BKK honlapján is olvasható előterjesztés szerint HÉV- és metróvonalak mellett építenének P+R parkolókat 2013-tól. Új parkolási lehetőséget biztosítanának a 2-es metró Pillangó utcai és Örs vezér téri állomásánál, az 5-ös (szentendrei) HÉV békásmegyeri és kaszásdűlői megállójánál, a 6-os (ráckevei) HÉV közvágóhídi végállomásánál, a 7-es (csepeli) HÉV csepeli végállomásánál, illetve a 8-as és 9-es (cinkotai, gödöllői) HÉV cinkotai megállójánál.

Az előterjesztés szerint Budapesten ma csak 4600 P+R férőhely áll rendelkezésre, holott a hasonló adottságú nyugat-európai városokban ennek a négy-ötszöröse található; a férőhelyek egy része a belső kerületekben van, ezért szükséges a fejlesztés. Jövőre a tervek szerint 1005 új és 235 korszerűsített P+R férőhely jön létre 1,1 milliárd forintból.

Az Örs vezér téren, illetve a Pillangó utcánál egy vonaljegy vásárlásával lehet egy napra igénybe venni a szolgáltatást, a többi parkoló használata ingyenes lesz.

A BKK jelezte: további P+R parkolók építését tervezik a metróhálózat fejlesztésével párhuzamosan, illetve tárgyalásokat kezdeményeznek a kötöttpályás közlekedéssel jól ellátott városszéli bevásárlóközpontok parkolóinak használatáról is.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.