Hétfőtől elsőajtós buszok: 119, 166, 166A és 266

iho/közút   ·   2012.01.26. 15:54

Utolsó állomásához érkezett a harminc járatra tervezett első ajtós felszállási rend kiterjesztése – olvasható a BKV közleményében. Ennek során a rendszert január 30-ától újabb vonalakra terjesztik ki, így hétfőtől az utasok a 119-es, a 166-os, 166A és 266-os járatokon is találkozhatnak vele.

„Az elkövetkező időszakban értékeljük a kapott adatokat, majd amennyiben szükséges, megtesszük a szükséges intézkedéseket” – hangzik a közlemény.

Az első ajtós felszállás rendszerének lényege, hogy a járműre felszállni csak az első ajtónál lehet, leszállás céljára a hátsó ajtókat veheti igénybe az utazóközönség. Az autóbuszokra csak érvényes jegy vagy bérlet felmutatásával lehet felszállni. A járművezetőnél 400 forintért vonaljegy kapható.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.

Közút Infrastruktúra

Lánchíd: az év végén visszaadható a hídpálya a forgalomnak

iho/közút   ·   2022.07.23. 12:00

Rekordidő alatt elkészült az új acél útpálya, ami a régi, elöregedett vasbeton-pályaszerkezetet váltotta fel. A behelyezett pályatáblák a híd teljes hosszán egybefüggő részt alkotnak, ennek köszönhetően már végig lehet sétálni a Lánchídon. A hídpályát várhatóan év végén visszaadják a forgalomnak.